Petri weer thuis..


Vandaag is Petri weer thuis gekomen.. Na 12 dagen in het ziekenhuis eindelijk weer in haar eigen bed.. Ze zag er naar uit om naar huis te gaan..

 

Gisteren heeft ze de botox injecties in de speekselklieren gehad. Het effect ervan zal over zo’n twee weken merkbaar zijn. Afwachten dus..

 

Gisteren is ook de tracheo buitencanule verwisselt. Dit moet om de zoveel tijd gebeuren en de eerste keer willen ze dat het liefst in het ziekenhuis doen. Het houdt in dat de ingebrachte canule eruit getrokken wordt en er een nieuwe in de (verse) opening geduwd wordt. Dit viel nog niet helemaal mee. Er moesten nog wat hechtingen losgeknipt worden om de canule los te krijgen. Bovendien was het pijnlijk omdat de wond dan weer wat opengetrokken wordt. Vanmorgen is de KNO arts nog even langs geweest om de trachea opening na te kijken. Omdat deze er wat onrustig uitziet heeft Petri uit voorzorg een anti-bioticakuur voor gekregen.

 

Ze is met de ambulance naar huis gebracht, omdat het in de rolstoel en eigen bus teveel zou hobbelen. En dat lokt weer hoesten uit e.d. Ze zou vanmorgen rond 11u naar huis mogen, maar het was uiteindelijk rond half 3 voordat de ambu er was. Thuis kwam er ook iemand van het CTB die nakeek of alle voorraad klopte en die de machines voor thuis goed ingesteld heeft. Er moest weer van alles thuis opgeruimd worden, medicatie weer wat uitgezocht en aangepast worden. Maar uiteindelijk stond alles op z’n plek en keerde de rust weer wat terug.

En nu bijkomen, uitrusten en verwerken. Al zal het de komende tijd nog druk en onrustig zijn door alle veranderingen en nieuwe hulpen. Maar we hopen dat het allemaal goed mag komen en ten goede mag zijn.

 

 

Bij deze willen we jullie weer hartelijk bedanken voor al het meeleven en hulp de afgelopen tijd!!!