Update 30 november..


Petri moet toch nog wat langer in het ziekenhuis blijven. Deze week naar huis gaat niet door. Ze houden nu volgende week dinsdag aan. Niet omdat het niet goed met haar gaat, maar om even wat  meer tijd te hebben voor het juist afstellen van o.a. de beademing. En om meer tijd te hebben voor het toetsen van onze zorghulpen, zodat ze de benodigde zorg kunnen verlenen als Petri thuis is.

Want al met al is het behoorlijk intensief en vermoeiend voor haar. En dat komt het opknappen van de operatie ook niet ten goede. Bovendien kreeg ze nog last van geïrriteerde ogen waarschijnlijk door de droge lucht daar. En dat is bijzonder lastig als je alles moet aansturen met een oogbestuurde computer en je daar afhankelijk van bent. Gelukkig gaat dat inmiddels weer beter.

 

De beademing op zich gaat al vrij goed en is ze ook al aardig aan gewend. Ze heeft alleen last van slijm onderin de luchtwegen. Om dit weg te kunnen zuigen moet dit eerst wat omhoog gehoest worden. Dat lukt haar echter niet en daarom is het nodig dat ze gebruik gaat maken van een hoestmachine. Dit is eigenlijk kunstmatig hoesten. Daar is gisteren mee begonnen en dit moet ook nog verder juist afgesteld worden. Bovendien is dat een extra handeling die ook onze hulpen moeten leren en ook voor getoetst moeten worden.

 

Daarnaast heeft ze veel speeksel in de mond wat ze niet goed weg kan slikken en dat leidt tot kwijlen. Om dit tegen te gaan zal ze een botox behandeling krijgen wat ervoor zorgt dat er minder speekselaanmaak is.

 

Om iets een idee te geven wat het aftoetsen van de hulpen voor Petri betekent even een toelichting..

Vandaag duurde het toetsen per persoon zo’n twee uur. Het zijn diverse handelingen en scenario’s die gedaan moeten worden. Dus dan zijn ze een uur en drie kwartier met haar bezig, wat je moet ondergaan alsof je bij de tandarts ligt zeg maar. Je hebt er zelf geen controle over en je moet het maar over je heen laten komen wat er allemaal gedaan moet worden. En dat 2x op een dag…

 

Al met al is het dus nog echt intensief en vermoeiend. Het is allemaal nodig, maar het is wel zwaar. Vandaar ook dat ze zo goed als geen bezoek ontvangt en ook niet reageert op de vele goed bedoelde berichtjes. Het kost gewoon teveel energie allemaal. Daar zal alle begrip voor zijn, maar dan weten jullie waarom er geen reactie van haar komt.

 

 

Wel willen we jullie via deze manier allen hartelijk bedanken voor jullie warme meeleven en wensen. Ook bedankt voor alle hulp die we krijgen op welke manier dan ook. Dat doet ons allemaal erg goed!!!