Petri naar UMC voor tracheostoma..


Morgen (donderdag 24 november) zal Petri opgenomen worden in het UMC Utrecht ter voorbereiding op de plaatsing van de tracheostoma. Vrijdag zal de operatie plaatsvinden en de tracheocanule ingebracht worden. Waarschijnlijk moet ze een kleine week in het ziekenhuis blijven om o.a. de beademing juist in te stellen.

 

Het is wel spannend allemaal en we zien er ook tegenop. Maar anderzijds is het ook echt nodig onderhand, want de strijd met het slijm vergt ook veel energie en geeft veel spanning. Ondanks het vernevelen zit er af en toe akelig veel slijm wat moeilijk weg te krijgen is. ’s Nachts is het soms ook tobben en moet ze veel hoesten. Dus ondanks het er tegenop zien is ze er ook aan toe.

 

We hebben inmiddels gelukkig meerdere nieuwe zorgverleners gevonden die bij ons willen komen werken. Toch is het rooster nog niet helemaal rond en zijn we aan het puzzelen en zoeken om het helemaal rond te krijgen. Mocht iemand hierin mogelijk nog wat voor ons kunnen betekenen dan horen we het graag.

 

Een groot deel van de zorghulpen hebben inmiddels de benodigde scholing gevolgd. Ze moeten na te operatie nog een praktijktoets doen en dan zijn ze in principe capabel om de tracheozorg te kunnen uitvoeren. Als mantelzorger heb ik ook een E-learning gedaan. En verder is het in de praktijk gaan ondervinden hoe het werkt. Dit is voor ons en alle hulpen ook spannend natuurlijk. Je kunt je er enigszins op voorbereiden, maar verder is het afwachten hoe het zal gaan.

 

 

Ook voor onze meiden is het spannend en heeft het een hele impact. Hopelijk mag het allemaal goed gaan en krijgen we allen de kracht om dit traject in te gaan en te doorstaan. Moge de Heere ons daarin bijstaan.