Update 28 oktober 2022..


Vandaag (onze trouwdag, 19 jaar geleden alweer) zijn we naar het UMC Utrecht geweest als voorbereiding op de plaatsing van de tracheostoma.

We hebben eerst een gesprek gehad met de KNO-arts die de operatie zal gaan doen. Hij heeft een korte samenvatting gegeven van de operatie en uitgelegd hoe het normaal gesproken zal gaan. Voor hun doen is het een kleine ingreep, hoewel er altijd complicaties kunnen optreden. Er is sprake van een oppervlakkige wond, maar de genezing kan wel 3 weken duren.

 

Vervolgens zijn we bij de Anesthesioloog geweest. De operatie zal onder narcose uitgevoerd worden. Omdat Petri niet lang zonder beademing kan moet er eerst een tijdelijke canule via de keel ingebracht worden. En omdat haar mond niet ver genoeg meer open kan willen ze dit via de neus gaan doen. Dat is geen pretje maar de veiligste oplossing. Om dit via de neus in te kunnen brengen wordt ze daar plaatselijk verdoofd en krijgt ze al een lichte sedatie. Als dit gelukt is krijgt ze algehele sedatie waarna ze naar de operatiekamer gebracht zal worden en ze onder narcose de canule kunnen inbrengen.

 

Ze zal dan als het allemaal goed verloopt wakker worden met beademing via de tracheo, waarna ze nog een aantal dagen op het IC moet blijven om de beademing juist in te kunnen stellen e.d.

 

 

In het ziekenhuis gaan ze nu nog onderling een gezamenlijk vooroverleg doen, waarna de operatie ingepland gaat worden. We weten nu dus nog niet wanneer het zal gaan gebeuren, dat horen we nog..

 

(En even 2 plaatjes... toen en nu...)